Wie we zijn wordt bepaald door hormonen, voeding en de zon

Wie we zijn wordt bepaald door hormonen, voeding en de zon

Dat hormonen, voeding en de hoeveelheid zon bepalen wie ‘we denken te zijn’, dat weten we. Het is geruststellend om te weten dat de depressieve gevoelens eenmaal per maand te maken hebben met hormonen. We voelen ons fijn als de zon weer schijnt en we genoeg zon hebben opgeslagen in ons lichaam via onze huid. Van suiker voelen we ons even goed en gelukkig, maar dat is slechts van korte duur. Avocado’s en pure cacao laten ons voor langere tijd gelukkig voelen. Ook weten we al lang dat sommige karaktertrekjes niet zo erg zijn omdat ze horen bij onze horoscoop; de zuinigheid van de Maagd, de koppigheid van de Stier…Ook de plek waar we wonen, zoals de bodemgesteldheid, levert een ander karakter op. En dan is er nog de niet te vergeten factor: onze persoonlijke geschiedenis van wat we meemaken en wie we tegenkomen op ons pad.

Wie zijn we nog zonder al deze factoren? Wie zijn wij echt? Dat is steeds de vraag. Meer dan ooit wordt in deze tijd van ons gevraagd iemand te zijn, een mening te hebben, onze droom waar te maken, te doen waarvoor we gekomen zijn. Maar dat ligt onder zo’n laag verborgen. Alles dat ons helpt onzelf weer te ontdekken is welkom.

En precies dat doet de 13 Manen Kalender; het geeft ons helderheid in wat hoort bij de tijdgeest, de energie van de periode of de dag. Het is inderdaad geen toeval dat zoveel mensen op hetzelfde moment bezig zijn met hun financiën. Of dat iedereen tegelijkbezig lijkt te zijn met een nieuw huis kopen, herinrichten, verbouwen o.i.d.
Maar ook het gevoel dat je niet vooruit te branden bent, of de hele dag het gevoel hebt in tranen uit te barsten, kan vaak verklaard worden met de 13 Manen Kalender. En voor mij is dat een hele opluchting. Dat het niet om MIJ persoonlijk gaat, maar om een fenomeen. Als het als het ware ‘in de lucht hangt’ maak ik me minder zorgen.

Daarbij heeft de kennis van de Zonnezegels en dan met name mijn eigen Zegels – mijn hoofd kwaliteit en de daaromheen liggende hulpzegels – veel goeds gebracht. Daardoor weet ik wat mijn kwaliteiten zijn, wat mijn valkuilen, waar ik me aan ergeren kan en waarom, en hoe ik mij doel kan bereiken. En soms verklaart het ook veel van waarom we meemaken wat we meemaken.

En daaronder… daar ben ik!  Nicole, gewoon Nicole, net zo als ik geboren werd, dezelfde mens.  Nicole met een droom en een missie.

Het is heerlijk ook andere mensen te helpen inzicht te geven in hun leven door middel van de 13 Manen Kalender.

In lak’ech,
Nicole

Back to site top