Tribal Wisdom: Wijsheidsuitwisseling  tussen jong en oud

Tribal Wisdom: Wijsheidsuitwisseling tussen jong en oud

Ik ben ingestapt in een bijzonder project van Tribal Wisdom wat ik graag onder de aandacht wil brengen:

In Gesprek over Inheemse Wijsheid

Afgelopen zondag 26 juni vond de kennismaking plaats tussen de 35 jongeren en de 12 ‘elders’ – mensen met levenservaring en inheemse wijsheid. Inheemse wijsheid wordt over het algemeen niet onderwezen op school, en omvat een ruim spectrum van o.a. plantenkennis, energie werk, vrouwenwijsheid, ceremonies en rituelen, vuurteachings, en specifieke aan een cultuur gebonden wijsheid.

In de Tribal Wisdom Uitwisseling tussen jong en oud zorgen we voor elkaar, als een Tribe; de ouderen/elders willen er zijn voor de jongeren. Ze bieden hun inheemse wijsheid, ervaring en kennis. De jongeren kunnen luisteren, maar zeker ook vertellen; wat hebben zij nodig om hun toekomst vorm te geven. Wat leeft er in hen en wat zijn hun zorgen?

Ik was daar uitgenodigd als ‘elder‘. Het was zeer inspirerend om elkaar daar op de prachtige lokatie Common Grounds in Amersfoort te ontmoeten.  Met prachtig weer en rond het open vuur. Wat wil je nog meer?

Na deze eerste ontmoeting hebben de jongeren een elder gekozen om in een eigen tribe  een aantal meetings met elkaar op pad gaan. Gedurende een half jaar wisselen  jongeren en een Elder hun wijsheid met elkaar in 3 of meer ontmoetingen.
Ik ga komend half jaar op pad met 3 jonge en bijzondere vrouwen.

Na dit half jaar vindt er weer een wissel plaats.

Meer over dit project op:
https://www.tribal-wisdom.org/page/1267/june-26-in-conversation-on-indigenous-wisdom

Back to site top