Luisteren naar  voorouderlijke klanken

Luisteren naar voorouderlijke klanken

Je ziet in de afbeelding een oude grotschildering en iemand die op de schelp blaast – voor mij – en vele andere culturen een heilig instrument die ceremonieel wordt gebruikt om de voorouders aan te roepen. In Japan heet het horagai, in Mexico quiquiztli (azteeks), Atecocolli in het Nahuatl, Hub (Maya), pututu (Peru Andes), davui (Fiji) en meer…

Je ziet een oude grotschildering en iemand die op de schelp blaast – voor mij – en vele andere culturen een heilig instrument die ceremonieel wordt gebruikt om de voorouders aan te roepen. Je voelt de kracht van de schelp wanneer er op geblazen wordt.

Het verhaal van deze schelp is mooi; het werd ontdekt in 1931 bij de ingang van de Marsoulas-grot in Zuid-Frankrijk. Deze grot heeft waanzinnig mooie schilderingen. De schelp is gedateerd in de Magdalénien-periode, tussen 17.000 en 11.000 jaar geleden en heeft dezelfde rode oker schildering aan de binnenzijde als de grottekeningen. Nu dacht met altijd dat het een drinkbeker was. Dat is gek want aan de puntzijde van de schelp zit een gat. En waarom de binnenzijde met oker beschilderen als je eruit drinkt?

De betrekkelijkheid van Wetenschap is dat je alleen kunt ontdekken wat je weet, en als je niet weet dat dergelijke schelpen ceremoniële muziekinstrumenten zijn dan bedenk je dat het een drinkbeker is. Nu – 2021- werd ontdekt waar het werkelijk voor diende; geluid!

En…. hij doet het nog!!! Luister naar deze voorouderlijke klanken… ogen dicht en voel hen, hoor hen.Op de video hieronder hoor je meerdere schelpen.
En dit is mijn schelp! Zelf tot instrument gemaakt.
Wanneer je meedoet aan een van mijn ceremonies zul je het zeker eens live kunnen ervaren.

Meer inheemse wijsheid? Kijk op nicolezonderhuis.nl

Back to site top