Bloedlijnen en lichtwezens

Bloedlijnen en lichtwezens

Waarom is het zo belangrijk om je voorouders te kennen?
Er komt een dag dat je bij het ziekenhuis bent voor jezelf of je kind en de arts vraagt je: welke erfelijke ziektes er in de familie zijn. En ineens wordt je geconfronteerd met het feit dat jij deel bent van een lijn; de bloedlijn. Dit zijn letterlijk de mensen die hun bloed en DNA leverden aan jouw bestaan: je 2 ouders, 4 grootouders en 8 overgrootouders en zo verder. Zij geven met hun bloed ook soms hun erfelijke ziektes, angsten en trauma’s door, maar gelukkig ook hun wensen en dromen. Het kan dan van levensbelang zijn om iets meer over deze mensen te weten.
In het geval van mijn man bracht het ook onthutsende waarheden naar boven die lang verborgen zijn geweest. Want tja dat kan ook. En dan heb ik het nog niet eens over dat misschien een vaderfiguur niet dé vader was.
Het is de tijd dat alles aan het licht mag komen. En hoe mooi is het dat jij daar een rol in kan spelen?

BEELD: eigen collage: dat ben ik tussen mijn voormoeders- allemaal ongeveer dezelfde leeftijd. Links onderaan zie je mij 17 jaar, iets rechts mijn moeder Henny Leijen, boven mij haar moeder Elisabeth Schavemaker en boven mijn moeder, haar oma Barbara Roobeek. Wonderlijk toch dat we allemaal een andere achternaam hebben. Op de achtergrond de foto van mijn oma toen ze eerste communie deed en daar draagt ze het familiekruis; ook een symbolische benaming van het karma van de vrouwenlijn. En helemaal daarachter mijn opa’s gezin toen hij klein was.

Je voorouders kennen is zoveel meer dan hun namen en data van bestaan kennen. Je kunt meer weten over wie ze waren: hun ontberingen, hun beproevingen, hun geneugten. Naarmate je meer weet over wie je voorouders waren, kun je ook meer over jezelf te weten komen.

Eerdere deelnemers aan de voorouderdag vonden het:

“Waanzinnig waardevol.”
“Ik voel me eindelijk thuiskomen in mezelf, geworteld.”
“Sindsdien gebeuren er dingen die ik voorheen niet voor mogelijk hield. Ze zijn er echt! Mijn voorouders zijn er voor me!”


Hoe moet je weten wie je bent als je niet weet waar je vandaan komt?
De Aboriginals groeten een vreemde met de vraag: 
“Waar is het land dat je beenderen vormde, 
van welk water en welke grond kom je?” 

Hoe zou jij die vraag beantwoorden? 
Je voelt het al; het is meer dan een stilstaan bij geboortegrond.
Het thuiskomen in de Aarde en het water van jouw plek.
Het is je ziel kennen vanuit deze plek en het water dat je vormde.

En het is mogelijk dat je voelt dat jouw voorouderlijke grond ergens anders ligt dan de grond van je bloedlijn voorouders. Misschien was dit een plek uit een vorig leven. Of een plek die op een andere manier tot je spreekt.
We hebben ook voorouders die vanuit de andere wereld met ons verbinden. Het valt niet te ontkennen dat er meer is dan we weten.We kunnen in contact gaan met deze voorouders en plaatsen en zij kunenn ons helpen als we ons hiervoor openstellen. Als we ‘leren luisteren’ naar de tekenen. Vaak denken we dat er mensen zijn die het kunnen horen – de mediums en helderzienden – en de rest kan dat niet.
Dat is niet waar; iedereen kan leren Luisteren.

Luisteren is een combinatie van de taal van de ziel leren herkennen door kennis van de tekens + je kunnen afstemmen op deze taal. Dat is LUISTEREN.

En dat doen we in mijn jaartraining Inheemse Wijsheid.

“Wanneer we de voorouders van onze bloedlijn
en de spirituele voorouders eren,
kunnen we aarden en ons geworteld voelen.

Wanneer we manieren vinden om
ons spirituele nalatenschap
te koesteren en ontwikkelen,
voorkomen we het soort vervreemding
die de maatschappij ten gronde brengt,
en zullen we heel zijn.

Leren om de schatten van onze voorouders
te ontvangen zal ons ool andere tradities
meer doen begrijpen en waarderen.

En dit zal iedereen ten goede komen.”

Thich Nhat Hanh

Back to site top