Wie ben ik

Uiteraard is juist deze site bedoeld om alle kanten van mezelf te laten zien, al mijn werkgebieden en specialismen.
Dus wat kan ik in het kort vertellen:

Ik ben spiritueel teacher, schrijver, verhalenverteller, prayer woman, neo sjamanist, feminimist, (f)luisteraar, ziener, onderzoeker, vormgever, kunstenaar, songwriter, beelddenker, hooggevoelig, Maya kalender expert, dyslectie trainer, psyche-logist,  en meer. ( wat leuk is dit…)

 

Ik heet Nicole E. Zonderhuis, geboren in 1970 Alkmaar, woonachtig in Utrecht sinds mijn studietijd.
Ik heb Kunstacademie Utrecht – richting Architectonische vormgeving cum laude afgerond.
Mijn afstudeerscriptie ging over Rituele Architectuur; een eigen term en eigen invulling: Architectuur die de beleving geeft van een rite de passage. Ik ben geboren met een groot gevoel voor religie en ritualisten. Wacht nu ga ik weer beschrijven. De feiten, Nicole…
Een plein (Torenplein) in de Haagse binnenstad ontworpen en gerealiseerd.
Na de kunstacademie heb ik een grote kunstopdracht verworven en 9 beelden neergezet in Noord-Holland.
Opleiding webdesign in 1996 (HKU KMT H’sum), en dan als eerst lichting vormgevers op het internet veel mooie dingen gedaan, Bij diverse designbureau’s gewerkt.
Voor mezelf begonnen als Webdesignbureau WebCraft en 18 jaar gedaan.
Gelijktijdig gereisd naar oa. Midden- en Zuid-America.
En naar aanleiding daarvan ben ik Maya kalender deskundige geworden.

Ik vertel graag verhalen. Ik kom uit een geslacht van verhalenvertellers.
Zowel mijn oma als mijn moeder konden – als zij vertelden – hun toehoorders tot tranen bewegen.
Ik zoek graag verhalen op die onbekend zijn, vergeten zelfs. Ze horen bij ons erfgoed. Onze voorouders vertelden de verhalen keer op keer. Met reden. In de verhalen zit de wijsheid die zij ons wilden overbrengen.

Ziener
Kijken kunnen we allemaal, maar zien is iets anders, net als praten en spreken anders zijn, net als horen en luisteren. Het verschil zit hem in de afstand… het niet emotioneel betrokken raken in alles, omdat je dat hebt doorgewerkt. Maar vooral is het dit: Een ziener ziet de energie van de dingen. De energie van de bomen, de mensen, de gebeurtenissen, de dieren….de reactie van het één op het ander. Wat gebeurt er op energetisch niveau?
Het sluit aan op bv. occultise, paganisme, sjamanisme, esoterisme, zonder ergens bij te horen. Het is dát wat het verschil maakt…
Je kunt praten over de dingen vanuit je hoofd, een ceremonie doen zoals je die hebt bedacht, of ook echt ZIEN waar je het over hebt.
Luisteren is voor mij het met warmte en volle aanwezigheid  onbevooroordeeld luisteren, ook naar dat wat niet gezegd wordt.  Fluisteren is spreken tot de ziel der dingen. Tot de essentie van mensen of dieren.

Neo sjamanist
Een neo sjamanist is iemand die in deze tijd vanuit een sjamanistische wijze leeft en werkt.  Ik ben in 2000 begonnen op het pad van sjamanisme, met zweethutten bij oa. Trudy Koning, Birgitta Vereecke, Nisa Hoek, Simone van den Heuvel, Carl Bigheart, Kees Brons, Raices de la Tierra. Zweethutleiders/watergieter training gehad van Trudai Koning, opleiding Sjamanisme en psychodrama. Vele trancereizen, andere inheemse ceremonies.

Door het reizen, festivals en spirituele workshops veel Native Wisdom opgedaan en mooie elders ontmoet van over de hele wereld. Ik heb veel ceremonies gegeven en meegedaan.
• 4 jaar met een groep vrouwen Abenaki teachings ontvangen.
• sinds 2005 in contact met de spirituele beweging Raices de la Tierra Mexico
• sinds 2015 Mapuche teachings uit Chili
• Peruaanse teachings van Juan Nunez del Prado en anderen.

Spreker en Teacher op Festivals
Vanwege mijn activiteiten en kennis over inheemse wijsheid ben ik veel uitgenodigd op festivals, o.a. Frontier Symposia, Wisdom Gathering Dalfsen, Vredes Festival Centre Lothlorien Frankrijk, Lorelei, KIVA/KULE ceremonie.  Internationaal Congres Oude wijsheid nieuw bewustzijn 2020, Joining Forces of Light – 50 teachers 24 uur om de solstice van 2020 te vieren. Maart 2020: Online event Van 3D naar 5D,  en ik was uitgenodigd voor het the RAMA festival Mallorca 2019 als native European.

 

Dag Buiten De Tijd
En natuurlijk mijn eigen festival georganiseerd Dag Buiten De Tijd Festival sinds 2003, waar ik een nieuwe  formule heb geïntroduceerd voor een spiritueel festival die breed navolging heeft gekregen.

Ceremonie
Nicole leidt ceremonies en creëert rituelen vanuit een innerlijk kompas en ervaren inheemse wijsheid. Het begon ooit allemaal met de Volle Maan.

Vrouwencirkels
Nicole heeft jaren de vrouwencirkels geleid volgens Native American principes; gelijkwaardigheid, zusterschap, spreken naar het midden, met spreekstok en ceremonieel opening. Ik zit en beweeg in verschillende vrouwencirkels en grootmoedercirkels. Ik weet veel van de oorspronkelijke vrouwen teachings en initiaties. Ik zet me in voor Vrouwenkracht! Ik ben geen Feministe maar feminimiste (afgeleid van feminiem) : als bewust dragen, eren en uitdragen van je  vrouwelijkheid en vrouw-zijn!
Ook zit al jaren in de PanSophia groep Utrecht en in de Graalvrouwen groep.

Songs
Nicole als songwriter ‘download songs’ zoals iemand dat zo mooi zei…  Een lied is een geschenk aan Moeder Aarde, de hemel, het water…. tekst en melodie komen aanwaaien als het hart er vol van is. Laten we samen zingen…
bv Het lied voor Nederland

 

 

 

 

Kijk op mayatzolkin.com of op vrouwencirkel.wordpress.com

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to site top