Workshops

Jaartraining inheemse wijsheid

door Nicole E.Zonderhuis

We hebben op school geleerd dat ons land begon waar de geschiedenis opgeschreven werd; bij de Romeinen. Maar dat is onzin. We hadden een cultuur! Er leefden al duizenden jaren mensen. Zij zijn onze voorouders.
En ze laten ons weten dat ze staan te springen om ons weer te voorzien van kennis. Hun kennis gaat nodig zijn in de chaotische tijden die ons te wachten staat.

Wie gaat staan in zijn en haar roots
Wie durft te staan voor jouw geboortegrond
Durft te wortelen
zal beloond worden met inheemse kracht.

De voorouders zijn er.
Ze zijn niet weggeweest.

Wij zijn het
Wij – hun nazaten

Wij mogen terugkeren.

Kom terug mijn kind.
Spreek je taal
Erken je roots

 

We leven ons dagelijks leven volgens oude tradities zonder er bij na te denken. Allerlei levensgewoontes die wij uit het ouderlijk huis hebben meegebracht, zetten we voort in het eigen gezin en onze kinderen zullen ze overbrengen op het hunne. Nauwelijks beseffen we hoe lang die draad is van oude gebruiken en manieren, de draad die wij onbewust verder spinnen en die ver in het verleden begonnen en gesponnen is.

Wat gaan we doen
Wie mijn teachings kent weet dat ik het zelf ervaren en luisteren en kennis opnemen goed balanceer. Het wordt een mengeling van: samen zijn, binnen en buiten, sjamanisme, vuur, zielswerk, voelen, leren, oefenen, delen, mediteren, introspectie, maken, zingen, bewegen, doen!

Inhoud
We staan stil bij de term inheems, bij cultuur en bij Nederland… drie vage termen die multi-interpretabel zijn. Dus inheemse nederlandse cultuur is helemaal spannend. Haha.

We gaan op zoek en maken contact met onze voorouders, zowel in bloedlijn als in onze geschiedenis, in kennis en voelen. Ik laat jullie kennis maken met de oude Godinnen van eigen bodem. We zingen Nederlandse krachtliederen, misschien maken we wel liederen, we bezoeken krachtplekken, waar ik vertel, jij je inleeft, ervaart maar zeker doen we daar een ritueel. We gaan wichelroedelopen, stukje kruidenleer,  medicijnleer en krachtdieren. Alles wat via onze voroouders tot ons komt, wat zij willen doorgeven. Het zijn onze roots, onze wortels en die gaan we oppakken. Het ligt er al.


Voor wie

Voor ieder die hier woont, geboren is of zich wil verbinden met de kracht van Nederland.


Zaterdag 10 Oktober 2020
De Voorouders
Deze dag zakken we in de andere wereld, daar waar onze vorouders contact met ons willen maken. Ik vertel over hoe de andere wereld contact maakt, over voorouders over symbolen en tekens.
Introductie van onszelf. Denk na over hoe jij jezelf wilt introduceren.
We zingen samen een lied.
En we gaan een trancereis doen en reizen naar de andere wereld. (No drugs involved )

Prijzen:
Losse dag 10 okt: 110 euro,
Jaartraining: 6 zaterdagen  a 520 euro
incl. koffie en thee op lokatie.

Data

6 zaterdagen
Zaterdag 10 oktober 10-16 uur Centrum EMMA, Cremerstraat Utrecht
Zaterdag 14 november, 10-16 uur Centrum EMMA, Cremerstraat Utrecht

Overige data stemmen we samen af.
Zaterdag januari, maart, april, mei juni

Een cursist schreef:
“Ineens tranen, lieve Nicole. Ik ben zó geroerd door jouw ZIJN.
De enorme gevoeligheid waarmee je deze cursussen ontwikkelt, doorgeeft en daar zó je eigenheid bij. Je komt echt heel dichtbij. Dit alles raakt me diep, want dat maakt dat je zo goed bent in wat je doet.”

“Thuiskomen…… dank je wel Nicole.
Het is pas de derde dag en eindelijk na vele jaren voel ik NU de volledige verbinding en verzoening met de IK BEN.”


Deelname

Heb je interesse in deelname of wil je je opgeven? E-mail me.

Back to site top