Jaartraining inheemse wijsheid

door Nicole E. Zonderhuis

We hebben op school geleerd dat ons land begon waar de geschiedenis opgeschreven werd; bij de Romeinen. Maar dat is onzin. We hadden een cultuur! Er leefden al duizenden jaren mensen. Zij zijn onze voorouders.
En ze laten ons weten dat ze staan te springen om ons weer te voorzien van kennis. Hun kennis gaat nodig zijn in de chaotische tijden die ons te wachten staat.

Wie gaat staan in zijn en haar roots
Wie durft te staan voor jouw geboortegrond
Durft te wortelen
zal beloond worden met inheemse kracht.

De voorouders zijn er.
Ze zijn niet weggeweest.

Wij zijn het
Wij – hun nazaten

Wij mogen terugkeren.

Kom terug mijn kind.
Spreek je taal
Erken je roots

We leven ons dagelijks leven volgens oude tradities zonder er bij na te denken. Allerlei levensgewoontes die wij uit het ouderlijk huis hebben meegebracht, zetten we voort in het eigen gezin en onze kinderen zullen ze overbrengen op het hunne. Nauwelijks beseffen we hoe lang die draad is van oude gebruiken en manieren, de draad die wij onbewust verder spinnen en die ver in het verleden begonnen en gesponnen is.

Wat gaan we doen
Wie mijn teachings kent weet dat ik het zelf ervaren en luisteren en kennis opnemen goed balanceer. Het wordt een mengeling van: samen zijn, binnen en buiten, sjamanisme, vuur, zielswerk, voelen, leren, oefenen, delen, mediteren, introspectie, maken, zingen, bewegen, doen!

Inhoud
We staan stil bij de term inheems, bij cultuur en bij Nederland… drie vage termen die multi-interpretabel zijn. Dus inheemse nederlandse cultuur is helemaal spannend. Haha.

We gaan op zoek en maken contact met onze voorouders, zowel in bloedlijn als in onze geschiedenis, in kennis en voelen. Ik laat jullie kennis maken met de oude Godinnen van eigen bodem. We zingen Nederlandse krachtliederen, misschien maken we wel liederen, we bezoeken krachtplekken, waar ik vertel, jij je inleeft, ervaart maar zeker doen we daar een ritueel. We gaan wichelroedelopen, stukje kruidenleer,  medicijnleer en krachtdieren. Alles wat via onze voroouders tot ons komt, wat zij willen doorgeven. Het zijn onze roots, onze wortels en die gaan we oppakken. Het ligt er al.


Voor wie

Voor ieder die hier woont, geboren is of zich wil verbinden met de kracht van Nederland.DATA voorjaar 2024
5 zaterdagen van 10.30 – 16.30 uur in Zeist (+ andere plek laatste weekend)

Zaterdag 9 maart              Voorouders! Dag + incl. online
Zaterdag 20 april              Nederlandse bodem,  volkeren en gebruiken
Zaterdag 18 mei               Godinnen van eigen bodem
Zaterdag 22 juni              Songs van eigen bodem + ceremonie in het bos
Zaterdag 13 juli               Vuurteachings + vuur songs  + vuurceremonie.

En verder… ik maak een app- groep aan waarin we kunnen delen wat we ontdekken. Wat we ontwikkelen. Dat bleek afgelopen jaar een heerlijke aanvulling en een rijk pad.


I   De Voorouders

Deze dag zakken we in de andere wereld, daar waar onze voorouders contact met ons willen maken. Ik vertel over hoe de andere wereld contact maakt, over voorouders over symbolen en tekens. Wat zijn voorouders? Welke voorouders hadden wij in Nederland.
Introductie van onszelf. Denk na over hoe jij jezelf wilt introduceren.
We zingen samen een lied.
En we gaan een trancereis doen en reizen naar de andere wereld. (No drugs involved )

II  Wie zijn wij hier?
Wat is Holland? Wat is Nederland? Bestaat er een Nederlandse inheemse cultuur?
Om dit te onderzoeken duiken we in de historie van het land, maar niet alleen in dat wat geschreven staat, maar ook juist in de mythen en legenden, over zeemeerminnen, over draken en hellehonden, duivelsstenen. Wie waren die mensen die de wind konden bewegen? Hadden we een religie en zo ja, welke goden en en godinnen werden hier aanbeden? We luisteren naar verhalen.
Ja, en we gaan zingen voor onze godinnen en voor de aarde. En doen luister-oefeningen om de stemmen van de voorouders te horen…

III Godinnen van eigen bodem
Vlak na Christus kwamen de Romeinen in Nederland. Zij waren meesters in administratie. Alles werd opgeschreven.  Waar ze ook gingen, ze hadden altijd een schrijver bij zich. Zo kennen we de namen van een aantal Nederlandse godinnen. De Romeinen waren zelf nog flink bijgelovig en eerder en adapteerden onze goden, zoals bijvoorbeeld Nehalennia in Zeeland om te bidden voor een veilige oversteek naar huidige Engeland voor de bronshandel. Ook sprookjes en volksverhalen vertellen over mythische wezens.
Deze dag maak je kennis met deze mythische voorouders die er nog altijd zijn. Ik zal vertellen over mijn ervaring met de godinnen van weleer en hoe ze er nog altijd voor ons zijn.

IV Songs van eigen bodem
Spirituele songs in je eigen taal. Jouw voorouders en onze Nederlandse voorouders luisteren goed naar gebed en songs in onze eigen taal. Maar hoeveel ken jij er? Ceremonie in het bos waarbij we de geleerde liederen zingen.

V  Vuurteachings + vuur songs  + vuurceremonie.
Een ceremonieel vuur steek je anders aan dan een gezelligheidsvuur. Er gelden ook andere voorschriften. Maar ceremonieel of gezellig: er moet hout worden gehakt, aanmaakhout gesprokkeld en meer. Leer vandaag alles wat er bij komt kijken en ervaar het zelf.

Eventueel : Op pad: waterceremonie op locatie. Op zoek naar plaatstelijke goden en krachten.Prijzen

Jaartraining: alle 5 dagen: 490 euro
incl. de online cursus over de voorouders á €  49,95
Incl. reader met informatie en songs
Incl. app-groep
incl. koffie en thee op lokatie.

Losse dag is mogelijk: 115 euro
Incl. reader
Incl. koffie en thee op lokatie.

Aanmelden
mail info@mayatzolkin.com of bel 06 – 105 79 345


Reacties van deelnemers:

“Ineens tranen, lieve Nicole. Ik ben zó geroerd door jouw ZIJN. De enorme gevoeligheid waarmee je deze cursussen ontwikkelt, doorgeeft en daar zó je eigenheid bij. Je komt echt heel dichtbij. Dit alles raakt me diep, want dat maakt dat je zo goed bent in wat je doet.”

“Thuiskomen…… dank je wel Nicole. Het is pas de derde dag en eindelijk na vele jaren voel ik NU de volledige verbinding en verzoening met de IK BEN.”

“Wat was het gister een fijne dag, onwijs bedankt. Ik kijk uit naar de voorouderreis.” Mariska

“Prachtig om alle verhalen te horen. Ze generaties voor ons komen ineens heel dichtbij.”

“Wat zet jij een bijzonder veld neer van rust en gedragen wijsheid. Heel fijn om in te zijn.”


Deelname

Heb je interesse in deelname of wil je je opgeven? E-mail me.
Data kunnen nog veranderen op basis van jouw wensen. Soms komen er nog extra lossen dagen bij.

Back to site top