Dolende zielen bevrijden

Dolende zielen bevrijden

Wat was het mooi, het Lothlorien Vredesfestival in september 2011, met veel bijzondere wijze elders van over de hele wereld. Allen samengebracht in harmonie, respect en vreugde.
 Wat fijn dat we ons ook dit jaar weer konden onderdompelen in deze energie tijdens de Peace Festival week bij Centre Lothlorien, samenkomen rond het vuur, in de pure magische natuur van het landgoed.Samen met  4 andere teachers uit verschillende windstreken (Maria Lagou, Billy TK, Lucas Slager en Carola Esparza) hebben we er een mooie week van gemaakt. 

Ik was een weekje eerder gekomen met mijn gezin om vast te landen op de plek, te rusten en te genieten van de schoonheid van de omgeving. Maar van rusten was weinig sprake. Als de eerste nacht werd ik wakker met een opdracht; ik werd gevraagd een waterceremonie uit gaan voeren bij de bron. Dat komt mooi uit, dacht ik, want ik had heel speciaal water mee van verschillende heilige plekken dat al vele ceremonies en blessing had ondergaan. Dit kon ik naar de bron brengen. Al snel bleek dat veel bezoekers ook allemaal lichtwerkers waren, dus voordat de week officieel begonnen was, waren we al bezig met energiewerk: in een trancereis die we in het kerkje uitvoerden om antwoorden te krijgen op vragen die gerezen waren over deze plek kregen we zo samen een bijzondere vraag. Met onze informatie hebben we de kennis die Lucas heeft over de plek ernaast gelegd. Hij vertelde dat er ooit een kapel stond bij het chateau voor St Everhard, een plaatselijke heilige die geneeskracht had. Deze kapel is later verplaatst naar het bos. Wanneer en door wie weet Lucas niet. Deze kapel is in later eeuwen de toevlucht geweest voor een leprakolonie die in het bos werd ‘opgeborgen’, afgezonderd van de bewoonde wereld. Deze zielen vroegen ons om hulp. zij voelden zich vergeten, waren hongerig en eenzaam. Carola en ik mochten deze Vredes Week beginnen, dus hoe kun je nu meer vrede bewerkstelligen dan harmonie te brengen op de plek waar we zijn? Dat te doen wat er is in het NU in plaats van een van te voren bedacht programma. Gelukkig waren ook alle deelnemers dankbaar dit te kunnen gaan doen. In processie en met wierook, kruiden, water, en eten zijn we er met een grote groep heengegaan. We hebben de plek gereinigd en eer gebracht aan deze mensen die destijds in eenzaamheid en afzondering zijn gestorven om ons gezond te houden. Met zoveel helderzienden, sjamanen en lichtwerkers hebben we veel mooi werk verricht. We kregen door dat de kapel omgedoopt mocht worden tot Chapelle de Maria des Belles Roses.  Elke dag is er iemand van ons heen gegaan om vers water, bloemen en kaarsjes neer te zetten in de kapel.

Ik wens dat volgende bezoekers ook een bezoek brengen aan de kapel en hun offergaven en leven meenemen naar deze plek.

Het was een avontuur vol mirakels; ik ben dankbaar voor deze reis en aan een ieder die zijn aandeel daarin bracht. Wat zijn we licht samen!

 

Nicole E. Zonderhuis

Back to site top