De Witte Mens ontwaakt uit haar slaap

De Witte Mens ontwaakt uit haar slaap

We leven in de tijd van de voltooiing van profetieën.
Het is belangrijk dat alle mensen weer hun eenheid met de natuur en met elkaar gaat ervaren. Het is tijd dat alle kleuren mensen* van de wereld samen komen, zeggen alle profetieën.

Het witte, het rode, het zwarte en de gele mens, zoals de 4 kleuren maïs, zeggen de Maya. In veel oorsprongsverhalen waren er 4 broers of dochters of koppels die elk een kant opgingen. Elk droeg een stukje unieke kennis. Maar helaas.
De witte mens – the white brother- is zijn geheugen kwijtgeraakt in de loop der tijd.
Het is vergeten hoe zijn welzijn samenhangt met alles dat leeft. De witte mens kent  geen wederkerigheid meer, geen balans, geen respect.

Ze zijn zich gaan misdragen. Ze willen nemen, gratis. Niet geven, maar afdwingen. Hij heeft het idee gekregen dat je oneindig kan nemen van de aarde, en andere wezens kunt gebruiken voor je eigen gewin; mensen, dieren, planten, grond, lucht, water. Er komt geen einde aan.
Wel dus. Het gaat niet goed.

Uit zelfbescherming hielden de andere kleuren Broeders hun oude kennis verborgen. Ze wisten wat hun Witte Broeder met hun kennis zou doen. Maar die tijd is voorbij. Het is tijd dat het witte mens ontwaakt – dat het zich herinnert en zijn waardige plek tussen de anderen weer inneemt.
Want wij – de witte mens – kunnen verschil maken. Juist voor de aarde. Juist omdat zo veel macht in de handen van de Witte Broeders ligt.
Stel je voor als de Witte Broeder wakker wordt en zijn plek óp aarde en mét de aarde herinnert, dan zal er iets groots kunnen veranderen.

Chief Phil Lane Jr. constateerde dat juist: een aantal jaren geleden was er weer een meeting in de VS waar allerlei inheemse volkeren samenkwamen. En daar voelde hij dat het niet compleet was. The White Brother ontbrak!
Hij nodigde ons uit in Toronto bij het Parliament of World Religions om vanuit onze Europees inheemse roots aanwezig te zijn. Mijn sisters – Petra Staal, Anke de Jong en Karin Lindeman-Boere — zijn daar geweest en hebben daar mijn lied gezongen. (november 2018)
Ook de KIVA – van Roots of the Earth voelde dat een ceremonie zonder Europese elders niet compleet was.

Mede dankzij hen durven wij wakker te worden. Durven we weer te gaan staan in onze roots. Na duizend jaren slaap, zoals Doornroosje.

Wees niet bang. Onze Europese inheemse wijsheid is niet verloren. Onze heksen zijn verbrand, de druïden gedood, Jezus gekruisigd, de vroedvrouwen verkracht. Maar alle kennis is er nog. Het is verborgen in symbolen, krachtplaatsen, stenen, verhalen en sprookjes.
Sprookjes en 1000 jaren slaap… Dat brengt ons bij….

Doornroosje
Een prinsesje wordt geboren en zoals ons wordt verteld is het de 13de fee die haar vervloekt. Zij wordt afgeschilderd als de boze fee, maar feitelijk is zij degene die in verbinding staat met de oude wijsheid, want 13 is een heilig getal, het getal van verlichting. Als het meisje 15 is zal zij zich prikken aan het spinnewiel en sterven. De vader – de koning – laat alle spinnewielen in het hele rijk vernietigen. Het spinnenwiel verwijst naar het lot; de 3 schikgoddinen die het levenslot spinnen; zonder spinnewiel, geen levenslot. De koning denkt de schikgodinnen die het levenslot spinnen te slim af te zijn. Maar nee, het gaat toch zoals het moet gaan. Het meisje prikt zich aan de spintol en valt in een 100 jaar durende slaap. En zij niet alleen, met haar valt de hele hofhouding in een 100 jaar durende slaap.

Het kasteel wordt beschermd door rozenhagen – het symbool van de oude keltische wijsheidstraditie als de esotherische gnostiek. En dan na 100 jaar – of 1000 jaar -komt een prins van verre – de elders van andere continenten – haar wakker kussen.
Ze rekt zich uit. Ze geeuwt. En wat blijkt ? Ze is nog altijd jong en vitaal…. de slaap heeft haar niet aangetast.
Kom laten we wakker worden in onze inheemsheid en onze plek op aarde tussen de andere kleuren innemen.
Dan kunnen we het regenboogvolk worden zoals de profetieën voorspellen.

Foto boven: Kiva ceremony (van de website; door Marijke Kodden)

alle kleuren mensen* : eerst gebruikte ik het woord rassen. Dit heb ik toch veranderd.
In deze tijd van polarisatie wil ik op geen manier aan de kant geplaatst worden van groeperingen die het woord rassen gebruiken om te discrimineren, om mensen van elkaar te onderscheiden en te gebruiken om de een boven te stellen. Genetisch bestaat er maar een ras: de mens: Met allerlei variaties in karakters en uiterlijkheden.

of eigenlijk is het zo:

Back to site top