Sjamanistische retraite naar Chili – 13 dagen

Sjamanistische retraite naar Chili – 13 dagen

We nodigen je uit om deel te nemen aan deze 13-daagse sjamanistisch-ervarings reis en spirituele retraite. We zijn gast in op het terrein van KIVA-elder Carola Esparza in Villarica, in wat nu Chili heet, voorouderlijk territorium van de Mapuche-natie, 750 km ten zuiden van Santiago.

De foto hierboven is in de lente, wanneer er nog wat sneeuw ligt.

INHOUD

Het gebied is vernoemd naar de Villarica-vulkaan, ook bekend als Rucapillán, een Mapuche-woord dat huis van de geesten betekent, waar je ’s nachts het oranje licht ziet gloeien. Het heeft een reden dat de Mapuche – de inheemse bevolking – de vulkaan deze naam hebben gegeven.

Wat kun je je voorstellen bij een sjamanistische retraite?
Nee, we geven je de kans verbinding te leggen met de krachtplaatsen waar we zijn.
We zullen reizen met de natuur, met al onze zintuigen en met de elementen .

We bezoeken en gaan contact maken met de vulkaan (aarde-vuur), een warmwaterbron (water-vuur), Aarde-Water: de zeven meren (Spaans: Siete Lagos) en Air-Water: watervallen.
Het is in dit seizoen mooi weer, dus we kunnen zwemmen in dit helderblauwe water!
(Je kunt kiezen voor een wandeling op de vulkaan van 1 uur of gevorderd: 6 uur)
We zullen ook lokale en Mapuche bezoeken en daar leren over oude technieken en symboliek.

We doen ceremonies waar we dan ook zijn. Misschien kun je beter zeggen dat we in ceremonie zijn deze 13 dagen; zijn met bewustzijn voor wie en waar je bent. We kunnen verse paddestoelen plukken in de bossen rondom de plek waar Carola woont. Je vindt er nog pure natuur – onaangetast door menselijk handelen. Dat betekent ook dat de natuurwezens er nog aanwezig zijn. Leven met de natuur en hoe doe je dat in respect voor elkaar, hoe geef je zonnder alleen te nemen? zijn vragen die we meenemen.

13 Manen Kalender

Zowel Carola als Nicole zijn ingewijden in de 13 Manen Kalender. Dit is een bron van inspiratie en wijsheid voor beide. Het dient als leidraad voor het leven.
Deze 13 dagen zullen we het pad van de Earth Wizard bewandelen.
De Tovenaar in de 13 Manen kalender is je innerlijke sjamaan, je vermogen om van binnenuit te weten en verbinding te maken met andere onzichtbare lagen van het bestaan. Is er een betere plek dan dit te ervaren in de pure en prachtige natuur? Versterk jezelf! Newēn!
Newēn is een Mapuche-woord voor innerlijke kracht. Mapu betekent Aarde. De energie van Moeder Aarde is zeer aanwezig en zal ons haar leringen geven.

We zullen ons concentreren op de aarde (Caban) en de tovenaar (Ix). Ix is de vrouwelijke kracht, de lege kom, het diepe luisteren, luisteren met het hart, luisteren naar de natuur en natuurgeesten. Onze aarde, het lichaam, is ons vat en instrument om informatie te ontvangen. We zullen ons lichaam ‘reinigen’ en afstemmen om diep te luisteren, terwijl we de pure en krachtige plekken van Moeder Aarde bezoeken – Nūke Mapu. We zullen werken met de natuur, met al onze zintuigen en met de elementen.

De ‘reisleiding‘: Carola Esparza en Nicole E. Zonderhuis

Je nederige gidsen en wisdomkeepers. Beiden bekend van hun jarenlange werk met de 13 Manenkalender en de KIVA-ceremonie en KIVA-documentaire: Carola Esparza (Chileens) en Nicole E. Zonderhuis (Nederlands) Beiden zijn geavanceerde en ervaren ceremoniële leiders, die de wereld rondreizen met ceremonieel werk en nieuwe kennis opdoen door naar de natuur te luisteren. Waterwachters, vuurwachters, copaleras, temascaleras (Zweehut), zanger, spreker, gebedsvrouwen, medicijnbewaarder… al meer dan 20 jaar zonder te beweren dit allemaal te ZIJN. Beide combineren humor met aardse spiritualiteit.

Costs
Estimated price for these 13 days is 1795 euro.
The more we are, the cheaper it gets.
Price includes 13 days breakfast, lunch and dinner sleep, transport, entrance fee, guide, teachings.
Not included: Flight, drinks during stops, personal expenses, extra nights and extra for single rooms and tips.

– English/Dutch/Spanish/Mapundungun
– Minimum of 10 people
– sleep in cabin or tent. Just bring your sleeping gear: bag and pillow, and in a tent: matras.
– Vegan or other dietary wishes? Just ask.

You can contact Carola or Nicole for more information. E-mail: info@mayatzolkin.com


Villarrica, Chile
Villarrica is a city and commune in what now is called Chile, Ancestral Territory of the Mapuche Nation, 750 km south of Santiago.

The Seven Lakes (Spanish: Siete Lagos) is a group of lakes which belong to the same drainage basin that starts in the Lácar Lake and ends in Corral Bay. Due to geothermal activity there are several hot springs in the zone.

The seven lakes are: Panguipulli Lake, Calafquén Lake, Riñihue Lake, Pirihueico Lake, Neltume Lake, Pellaifa Lake, Pullinque Lake

Back to site top